Ecobio leverer i høyden

Har du hørt om Loen Skylift i Stryn? Hvis ikke, så er det virkelig på tide at du får øynene opp for dette storslåtte reiselivsprosjektet.

Fra fjord til fjell på 5 minutter

Loen Skylift er en pendelbane som tar deg med fra fjord til fjell på kun 5-7 minutter. Vel fremme, hele 1011 moh, kan du nyte en 210 graders panoramautsikt over Skåla og Lovatnet i øst, Jostedalsbreen og Olden i sør, og Nordfjorden som bukter seg vidare mot Stryn i vest. Alt dette ser du fra Hoven Restaurant. Det er også turmuligheter på Hoven, både med og uten guide, til fots eller til ski.

Pendelbanen går kontinuerlig i åpningstiden, og kan ha med 35-40 passasjerer i hver vogn. De tre første månedene var det totalt 50 000 besøkende, noe som naturligvis skaper et behov for renseanlegg. Det er her Ecobio kommer inn i bildet.

Høytliggende renseanlegg

I samarbeid med vår forhandler Kristian A Vik i Stryn, leverte vi Weho Puts 150 PE med etterpolering og to ekstra buffertanker for slam til vinterbruk. Renseanlegget kom hele veien fra Finland og ble fraktet opp til Hoven med trailer.

20.mai 2017 ble Loen Skylift åpnet av H. M. Dronning Sonja. Rensanlegget var operativt noen dager før.

Fotograf: Bård Basberg. Trykk på bildet for å se resten av galleriet.