snittbilde av lavbygd vanntank fra premier tech aqua i collage med bilde av jente som vanner plenen

Lavbygd tank fra Premier Tech

Denne sommeren har vært lang og varm, noe som har resultert i knusktørre plener for de fleste. Vi vet ennå ikke hvordan neste sommer blir, men dersom den skulle bli like tørr som i år hadde det kanskje vært kjekt å ha en full regnvannstank på lur under bakken, slik at det oppsparte regnvannet kunne bidratt til grønne plener og bugnende bed. Vi er derfor glad for å nå kunne presentere de flatbygde tankene NEO.

Reduserer vannkonstnadene
Samle naturlig regnvann og reduser dine vannkostnader

Regnvann for hus, hytte og hage

Med en NEO regnvannstank kan naturlig regnvann anvendes til hus, hytte og hage. Bruken av regnvannstank reduserer vannkostnadene effektivt ved å spare opptil 50% av vårt verdifulle drikkevann. På den måten gjør vi en innsats for miljøet.

Regnvann fra hustaket sendes direkte ned til den nedgravde vanntanken hvor vannet blir filtrert. Det kjølige og mørke miljøet i tanken gjør at vannet får optimale forhold og en god kvalitet. Fra tanken pumpes vannet inn til husets utløp, der det kan benyttes til WC og vaskemaskin, og i tillegg er det enkelt å koble på vannslange til vanning i hagen.

Regnvann er naturlig kalkfattig, og nettopp slikt vann trives gress og planter best med. Det lave kalknivået i regnvannet har også sine fordeler til bruk i vaskemaskin og WC. Takket være den lavere vannhardheten er det ikke behov for å bruke like mye vaskemiddel, og man trenger ikke å bekymre seg for kalkavleiringer i vaskemaskinen eller toalettet.

Lavbygd tank med sterk konstruksjon

Den lavbygde tanken fra NEO er produsert i Tyskland av resirkulert plast. Tankkonstruksjonen gjør nedgraving og installasjon enklere og designet bidrar til bedre statiske egenskaper, noe som er en forutsetning for en stabil underjordstank. Det at NEO’s tanker er produsert av 35% mindre råmateriale enn tidligere tanker, gjør dem miljøvennlige både i produksjon, transport og bruk. De er også enkle å håndtere ved installasjon på grunn av den lave vekten.

NEO lavbygd tank er lett, og enkel å installere

Tankene leveres i størrelser fra 1.500 liter til 25.000 liter, der en 20.000 liter stor tank måler kun 126cm i høyde. Den lavbygde konstruksjonen gjør at disse tankene er ideelle blant annet på steder der det ikke er muligheter til å grave så langt ned. En NEO tank kan være lokalisert opptil 50 m fra bygningen på grunn av den høytytende nedsenkbare trykkpumpedriveren. Med overkjørbare tanklokk kan disse tankene også tåle vekten fra både personbil og lastebiler.

Eksempel på personbilsats med tanklokk

Mange bruksområder

Den lavbygde tanken fra NEO har mange bruksområder: tett tank, slamavskiller, regnvannstank, prosess- eller kjølevannstank, buffertank og infiltrasjonstank. Tankene er grunnvannskompatible, og leveres med 35 års garanti.

Vi hjelper deg med å finne rette løsning til ditt behov. NEO tankene kommer i mange størrelser og tilpasses med ekstrautstyr sett ut ifra valgt bruksområde.